Rólam

Pályám

Egyetemi tanulmányaimat a Budapesti Corvinus Egyetemen vezetés-szervezés szakon, illetve a University of Canterbury Nemzetközi kapcsolatok karán végeztem. Közgazdászként először külföldön dolgoztam multinacionális környezetben, majd a vezetői tapasztalatok megszerzése után hazatértem és egy tanácsadó cégnél folytattam karrieremet. Harmadik gyermekem születése után a tréneri, illetve coaching szakma felé fordultam: kiváló szakemberektől tanulhattam, bár továbbra is törekszem a folyamatos (szakmai) fejlődésre és rendszeresen járok szupervízióba.

Támogatom, fejlesztem azon klienseimet, akik dolgozni szeretnének azon, hogy kihozzák magukból a maximumot, kitűzzék és elérjék céljaikat, kiteljesedhessenek karrierjükben és a magánéletükben egyaránt és elégedetten éljék életüket. Külön öröm, amikor rögzült szemlélettel érkeznek hozzám, de a közös munka során sikerül elsajátítaniuk a fejlődési szemléletmódot és segítségemmel új lendülettel teszik meg a lépéseket a kitűzött céljaik megvalósítása felé.

Szakmaiságom

Szívem csücske a sport coaching, kiemelten foglalkozom utánpótlás korúakkal, mert ez az a korosztály, ahol olyan befogadóak és nyitottak a fiatalok, hogy óriási szemléletbéli változást lehet elérni már néhány irányított segítő beszélgetéssel is. Dolgozom edzőkkel, szülőkkel, sportolókkal. A legideálisabb az a helyzet, amikor a három szereplő közös munkáját támogathatom.

Szívesen foglalkozom kismamákkal és kisgyermekes anyukákkal is, mert ők egy óriási változás kellős közepén állnak, és ezt az életszakaszt nem mindegy, hogyan tudják megélni, a felmerülő kihívásokat megoldani. Elég jó anya vagyok? Jól működik a család? Melyek az én szerepeim? Hogyan élem meg ezeket? A kisgyermekes lét egy nagyon impulzív,  sok szempontból fárasztó időszak, amire nem készítik fel a nőket és bizony ebben a bizonytalanságban nagy szükségük van a a megerősítésre.

Szakterületem az életközepi válságot megélők segítése: fordulópont, szembesülés, a „hogyan tovább?” kérdése. Hogyan kezeljük ezt az életszakaszt? Sokan akarnak szakmát, hobbit, életstílust, netán családot „váltani”. Sokan magányosak, elégedetlenek. Ezek mind, mind természetes életérzések, de tudni kell a helyén kezelni ezeket a megéléseket és ebben a life coach képes utat mutatni.

Útjukat kereső fiataloknál is gyakran merül fel a kérdés: ez vár rám egész életemben? Ezért tanultam? Már előrébb kéne tartanom! Amikor valaki azt látja, hogy a barátnőjét eljegyezték, a csoporttársa a gyereket vár, a kollégáját már kinevezték, akkor automatikusan merül fel az elégedetlenség, a türelmetlenség, a diszharmónia. Egy sikeres segítő segítő folyamat eredményeként tudatosabban, pozitívabban és hatékonyabban lehet megtenni a változáshoz szükséges lépéseket.

Előszeretettel dolgozom együtt vezetőkkel is. A mai modern vezetői attitűd teljesen eltér a korábban megszokottaktól, sok részterület dolgozik együtt, motivációs problémák merülnek fel, hatalmas stressz nehezedik a managerek vállára, új feladatkörökben kell helyt állni, óvni kellene a magánéletüket, vagy legalábbis meg kell teremteni a munka-magánélet egyensúlyt. Ezek összehangolt működésében segítem a hozzám érkezőket.

Kiemelten fontosnak tartom elmondani magamról és a coaching tevékenységről, hogy ez nem egy terápia, csak olyan ügyfelekkel foglalkozom, akik nem állnak pszichiátriai kezelés alatt. Ha további szakember, vagy terapeuta bevonására van szükség, azt minden beszélgetésen jelzem az ügyfeleimnek.