Jó néhány évig voltam szingli és emlékszem még milyen nyomorultul éreztem magam karácsonykor. Egyedül díszítettem a fát és közben utáltam ezt az egész karácsonyi feelinget, utáltam mindenkit, aki nagy örömben a párjával tölti az ünnepeket, utáltam a karácsonyi filmeket.  Elmerültem az önsajnálatban. Ezt csak az első évben engedtem meg magamnak, elhatároztam, hogy jövő karácsonykor másképp lesz, akkor is ha azt is egyedül töltöm. A karácsony rólam szól, a karácsony nem a szerelem, hanem a szeretet ünnepe. Miért ne szerethetném én önmagam miért ne érezhetném jól magam?

egyedül karácsonykor

Kihasználom ezt a néhány munkamentes napot arra, hogy lazítsak, stressz mentesítsek, önmagammal foglalkozzak és ez egy nagyon-nagyon jó dolog valójában.

Íme néhány tippem, hogyan tedd egyedül is boldoggá magad számára az ünnepeket:

Teremts ünnepi hangulatot magadnak!

Először is add meg a módját annak, hogy megünnepeld a karácsonyt, tehát díszítsd ünnepi hangulatba a lakásodat, saját magadat, vásárolj magadnak néhány szép dolgot karácsonyra. Egy ruhát, egy parfümöt, mindig olyan dolgokat, amik a nőiességed, az önbizalmadat erősítik. A szent esti vacsorát azért mindenki a családjával tölti. Gondolom te is átmész szent este a családhoz vacsorázni, de ha nem akkor kucorodj be a tv elé egy frissen felhúzott ágyneműbe, egy jó puha takaró alá egy csésze teával, borral, amit szeretsz és élvezd a karácsonyi műsort. Mert, hogy ugye karácsonykor adják, a kedvenc filmjeinket: a megunhatatlan Reszkessetek betörők minden részét…(nekem nem a kedvencem)

Nézz meg egy jó filmet!

Viszont van néhány film, amit tudok javasolni, számomra megunhatatlanok, szépek és tanulságosak:

  • Holiday,
  • Nem kellesz eléggé (mindenki megtalálja magát valamely szereplőben, legyen bármilyen kapcsolati státuszban)
  • Ha nevetni szeretnél a Bridget Jones, Szex és New York,
  • Ha a karácsonyon szeretnél gondolkozni, akkor a Karácsonyi ének vagy az Igazából szerelem,
  • Vagy ha szeretnél a női bosszúról tanulni, akkor a Nőstény ördögöt ajánlom.

Feledkezz el a saját bajaidról! Semmiképpen nem szabad beleengedni magad a depresszióba, hogy neked milyen rossz egyedül karácsonykor.

Élvezd ki a pillanatokat!

Vegyél elő néhány önfejlesztő irodalmat, videókat vagy önfejlesztő könyveket és egyedül kellemesen olvasd el őket. Tanulj, fejlődj, építsd a belsődet, hogy a következő évet már megerősödve tudd megkezdeni.

Karácsonykor végre van időd illatos habos fürdőt venni. Ez az egész hozzáállás kérdése. Lehet úgyis hozzá állni, hogy milyen rossz neked egyedül karácsonykor és lehet úgyis hozzá állni, hogy milyen jó nekem hogy nem kell egy egész hadseregre főznöm.

Nem kell kapkodnom, nem kell kitakarítanom az egész lakást, mert vendégeket fogadok. Nem kell senkinek a zsörtölődését hallgatnom, hanem szépen lelassulva jó élményként élhetem meg a karácsonyt. Aztán az is tud segíteni ha, elmész az éjféli misére. Nem baj hogy egyedül az sem baj ha nem vagy vallásos. Feltudsz töltekezni abból a hangulatból, amit ott megtapasztalsz és át tudsz értékelni helyzeteket.

Nem vagy egyedül!

Önsajnálat helyett gondolj arra, hogy milyen sokan vannak a te csapatodban, akár egy Forma 1-es csapatban: mondjuk te vagy a Forma 1-es pilóta nézz szét, hogy mennyien vesznek téged körül, akik mind-mind tudnak segíteni, mind szerepet tudnak játszani a te csapatodban. Tehát te vagy a pilóta te irányítod a saját életedet. Ki az, aki mondjuk, taktikai főnökként tud téged irányítani vagy ki az, aki remekül cserélne kereket melletted vagy ki az, aki a társ pilótád lehetne? Ha ezeket átgondolod, akkor rájössz, hogy bizony nagyon-nagyon sok segítőd van még akkor is, ha a családoddal nem vagy annyira kibékült viszonyban, még akkor is rengeteg ember van, aki téged támogat és segít, akár barátok, barátnők, távolabbi rokonok, régi osztálytársak.

Indulj a szebb jövő felé!

Itt az év vége és itt az ideje számot vetni. Mi az mi az elmúlt évedben sikeres volt mi az, ami nem. Mit szeretnél jövőre másképp? Gondolom a következő karácsonyt, karácsonyokat már szeretnéd valakinek vagy valakiknek a társaságában eltölteni. A legjobb az, ha pontosan tudod, hogy kire vágysz. Képzeld el a következő karácsonyodat, hogy már párkapcsolatban töltöd vagy családban töltöd és itt a kedvenc feladataim egyike a listázás. Írj listát arról, hogy milyen partnert szeretnél. Lehet, hogy bugyutának hangzik, valami tini lányos dolognak de higyjétek el hogy ez működik, és attól működik hogy leírod hogy mit szeretnél.

Írj kívánságlistát!

Milyen életet, milyen partnert szeretnél, milyen jövőt szeretnél, milyen jövő karácsonyt szeretnél magadnak? Ezt mind le kell írni és ezt tudatosítani magadban, hogy te őt keresed. Erről is volt már egy blogbejegyzésem korábban: gondolattal teremteni. Én így találtam meg a saját partneremet, akivel az óta 8 éve kapcsolatban állunk és bizony az én listámon minden egyes pontban megegyezik, mindent ki lehetett pipálni, amikor vele találkoztam.

Szóval írj listát és gondold át, hogy pontosan ki az, akire vágysz, hogy mi az, amire vágysz, milyen életre vágysz, milyen céljaid vannak.

Januárban mindenki szeretne hirtelen változtatni és ehhez már a karácsony remek alkalom, hogy megírd a listádat.

Így tudni fogod, hogy januárban milyen lépéseket kell majd megtenned hogy mindez valósággá válhasson.