Párt keresni majdnem olyan, mintha valamilyen közel vagy távol-keleti piacon próbálnál adni-venni. Van itt minden, amit csak akarsz. Színek, szagok, formák, unalmas vagy érdekes árucikkek. És majdnem olyan nehéz is megtalálni az igazit, mint egy zsúfolt forgatagban. Hidd el, tudom miről beszélek, lenyomtam már egy pár első randit a keresgélés folyamán.

első randi

Szerencsére vagy sajnos ma már egyszerűbb ismerkedni az internetnek és a társkereső oldalaknak köszönhetően, mint néhány évtizede.

Szűzies naivság lenne azt állítani, hogy itt tényleg megtalálod a nagy őt és ásó-kapa-nagyharang…Ez bizony egy tanulási folyamat és kell hozzá egy adag szerencse, merészség, jó szimat, marketingérzék, hogy megfelelően tudj szelektálni.

Először is tudnod kell, kit akarsz és milyen célból. Ismerkedni nagyon könnyű egy ilyen fórumon, de Neked tudnod kell mi célból vagy itt és milyen embert keresel. Szerencsére ezt a társkereső oldalak is megkérdezik. Már, ha mindenki az igazat válaszolja. Az a tapasztalatom, hogy természetesen mindenki az igazit keresi házasság céljából és természetesen mindenki tisztességes egyedülálló, véletlenül sem házas. Szóval ne lepődj meg, ha többször futsz vakvágányra, mint vártad volna.

Azt javaslom (nekem bevált), hogy írd le milyen embert keresel (diplomás, vagy ez nem fontos, milyen magas legyen, milyen típusú legyen, milyen fő tulajdonságai legyenek, stb. ) Ez lehet egy jó hosszú, részletes lista, főképp magadnak, hogy legyél tisztában azzal mire vagy kire fókuszálj.

És hiába állítod be a keresőbe, hogy Neked ilyen meg ilyen férfi vagy nő kellene, nem biztos, hogy ők fognak betalálni Nálad. Lehet hogy egy sokkal idősebb vagy fiatalabb cuppan Rád, lehet diplomásat keresel, de nem ők találnak Rád.

Párkeresésnél rengeteg szempontot kell figyelembe venni

Légy nyitott, de a légy észnél is és sose felejtsd el ki a célod. És nem, nem kell mindenkivel beszélgetned, aki Rád ír, végül is ez egy piac. Olyan árut, ami eleve nem tetszik, nem az ízlésed, nem szimpatikus, nem olyan, amilyet te keresel, nem passzol hozzád, eleve nem veszel meg a boltban sem, nem? Csak csalódás a vége. Kudarc meg senkinek sem kell. Időmilliomos meg gondolom nem vagy.

A keresést vagy a célfókuszt mindenesetre nem lehet szűken értelmezni kell egy plusz/mínusz tartomány. Ott viszont meg kell húzni a határt, kiket engedsz még be. Ez lehet bármi, ami Neked fontos: lakhely, életkor, magasság, végzettség, politikai vagy vallási meggyőződés, félmeztelen,feszítős kép…Ezek a kizáró okok kapásból.

A benti tartományban azonban ismerkedj bátran, lehet nem életed szerelmével kezdesz el beszélgetni, hanem megismersz egy jófej csajt vagy srácot, akivel jó meginni egy kávét, vagy elmenni moziba, vagy egy egyéjszakás kalandot eltölteni, ha az Neked belefér.

Én így csináltam. És rengeteg érdekes figurával is megismerkedtem. Azt hiszem jó adag emberismeretre tettem szert, tágítottam a látókörömet, hallottam izgalmas életutakat. Talán ezért is lett belőlem életvezetési és párkapcsolati tanácsadó.

Egyáltalán nem mellékes, hogy Te magad milyen képet sugárzol magadról, milyen a bemutatkozó szöveged, milyenek a képeid. Erre való egy kis piackutatás. Minden kép, minden idézet vagy bemutatkozás más-más típusú embert fog meg. Szóval, ha férjet keresel, nem rakj ki bikinis pózolós képet, mert az egyéjszakások fognak zaklatni. Tesztelgess! Én azt csináltam, hogy néhány hetente cseréltem a bemutatkozó szöveget, a profilképet, a feltöltött képeket, míg rá nem jöttem, melyik az a kombináció, amellyel a megfelelőnek tűnő emberekkel tudok ismerkedni.

Most megosztok Veletek néhány gyöngyszemet, hogyan is telt nekem a párkeresési időszakom:

Rengeteg házas emberbe futottam bele. Tudjátok hányszor hallottam, hogy milyen gonosz, kövér, unalmas sárkány az asszony, aki otthon terelgette, nevelgette a gyerekeket? Egyszer, csak egyszer követtem el azt a hibát, hogy belementem egy ilyen kapcsolatba, ahol én voltam a harmadik, de azt is nagyon hamar megbántam és természetesen az élettől visszakaptam.

Alapból én nem kedveltem a fiatalabb fiúkat. Egyszer randiztam egy sokkal fiatalabb, erősen szélsőjobbos fiúval, aki tele volt erőszakos tetoválásokkal. Ő maga viszont egy ártatlan, kék szemű, kedves srác volt egy nagyon fájdalmas élettörténettel.

Aztán randiztam nagyon unalmas informatikussal, akitől viszont megtudtam, hogy lehet internetet csiholni mindkét szobában.

Volt itt aztán csupa első és egyben egyetlen randis eset is: modellszépségű megbízhatatlan srác, homofób, dohányzást utáló, miközben én nagy dohányos voltam, rocker, gimis szerelmemre emlékeztető lélektörött.

Minden héten egy estét, esetleg kettőt áldoztam randikra. A többi napon jutott időm magamra, edzésre, barátokra, pihenésre.  És mindig tudta valamelyik barátnőm hol és kivel vagyok.

Azt mondom egyik randim sem volt hiábavaló. Mindegyikből és mindegyiktől tanultam valamit, míg végre találkoztam azzal, aki a listám minden pontjának megfelelt. És azóta is együtt vagyunk.